Павликенци сринаха гиганта, всички резултати от Северозападната В група
Павликенци сринаха гиганта, всички резултати от Северозападната В група / Дарик нюз, архив

След пауза от осем месеца павликенската публика отново видя победа на своя стадион. Представителният отбор започна сезона в Лесичери, заради ремонт на съоръжението в града. В неделя възпитаниците на Илия Пендов започнаха мощно срещата с “Гигант” и поведоха с 2:0 буквално от съблекалнята. Във 2- ата минута обявеният за играч на мача Стефан Гинчев разпечати вратата на гостите с удар от границата на наказателното поле. След 120 секунди Димитър Кушев свали топката на Мартин Кръстев, който със странична ножица покачи на 2:0. До почивката изстрели на Гинчев и Кушев профучаха над гредата на бранената от гостите врата, два шута на Кръстев бяха отразени от стража на “Гигант”. В два случая се наложи и на Румен Русев да се намесва и резултатът не бе променен.

Три минути след началото на втората част Димитър Кушев навърза отбраната на “Гигант” и реши окончателно спора с гол за 3:0. Попадението пречупи гостите и успокои играчите на домакините, които се развихриха и вкараха още три. В 62- ата минута Веселин Тисовски тръгна от своята половина, проби отляво и когато всички очакваха да подаде на четирима свободни съиграчи разтърси мрежата на беленчани за 4:0. Влезлият на неговото място Милен Михайлов довърши гостите с още два гола в 79- ата и 85- ата минути. Резултатът можеше да стане още по- разгромен за сринатия “Гигант” ако бяха влезли ударите на Златков, Гецов, Кушев и Гинчев.

ОФК „Павликени”: Русев, Николаев /79 Ванев/, Гецов, Св. Стоянов, Шабан, Кръстев /70 Стоянов/, Златков, Шипкалиев, Кушев, Гинчев, Тисовски /73 Михайлов/.

 

Северозападна “В” група  ХХІІ  кръг

 

Резултати:

 

„Бдин” (Видин)- “Етър ВТ” 1:1

“Локомотив” (ГО)- „Ботев” (Луковит) 6:2

ФК „Трявна”- „Ботев” (Козлодуй) 3:3

„Левски 2007”- „Спартак Плевен” 0:3

ОФК „Павликени”- “Гигант” (Белене) 6:0

„Янтра”- „Ситомир” (Никопол) 1:0

„Ком” (Берковица)- „Видима-Раковски” 0:1

“Партизан” (Ч. бряг)- „Локо” (Мездра) 3:3