Палене на гуми и надпревара на писта сред най- яките атракции на мотосъбора до Къпиновския манастир
Палене на гуми и надпревара на писта сред най- яките атракции на мотосъбора до Къпиновския манастир / Личен архив

Две от атракциите по време на мотосъбора на къмпинга до Къпиновския манастир, вдигнаха много яко адреналина на участниците,съобщи Мария- Луиза Раева, вицепрезидент на МК "Боляри".Със събитието великотърновският мото клуб отбеляза 20 години от създаването си.

В паленето на гуми се включиха около 50 мотористи, а победител стана Иван Еленков от Бургас. Участниците в шоуто на практика не губеха нищо, защото организаторите безплатно смениха със своя всяка подпалена гума. Около 1000 мотористи се разходиха и до габровското село Междене, където на летището се проведе четвъртият кръг от шампионата по DRAG RACE, който бе и за купата на МК „Боляри". На отсечка с дължина 400 метра състезателите мериха сили на принципа на пряката елиминация. В клас до 600 куб. сантиметра победител стана Росен Илиев с "Кавазаки". На трето и четвърто място се подредиха великотърновците Мария- Луиза Раева с "Ямаха" и Красен Василев с "Хонда", които имаха директен сблъсък за бронза, спечеле от дамата.

Илиев бе най- бърз и до 990 куб. сантиметра и си тръгна с две купи. Мпи най- мощните мотоциклети над 1000 кубика стартира и президента на "Боляри" Димитър Митов с "Хонда", а победител стана Тихомир Ангелов със "Сузуки" от Хасково. Носителят на трофея и шампионите в отделните клъсове ще станат ясни след последния кръг, който ще се проведе в края на септември в Хасково.

По време на събора имаше още стънт- състезанията, в които моторджиите демонстрираха каскадни умения, надпревара по канадска борба и заря. Групата „І-BAND" и  „Черноризец" се погрижиха допълнително за настроението на участниците в мотосъбора.