/ iStock/Getty Images
Грипна ваканция е обявена във Велико Търново и общината за периода 29 януари - 9 февруари, включително, съобщиха от Общината.

Няма основания за обявяване на грипна ваканция в община Велико Търново

Периодът на преустановяване на занятията е по-дълъг по искане на кмета на старопрестолния град Даниел Панов, предвид предвижданията за отминаване на пика на разпространение на острите респираторни заболявания.

Ръст на болните от грип у нас (ВИДЕО)

„Темата е особено актуална през последните няколко дни. Запознах се в детайли с всички обстоятелства относно учебния процес, присъствията и отсъствията. Благодаря на учениците за изключително високата активност, за многобройните съобщения, коментари и мнения.

Проведох разговори с Регионалната здравна инспекция и макар процентът на отсъствия да е по-нисък от изискуемия, грипна ваканция ще има с превантивна цел“, коментира Даниел Панов.

Обявиха грипна епидемия в област Велико Търново

Вече е издадена заповед от РЗИ, с която се предлага преустановяването на учебните занятия. Тя е отнесена до Регионално управление на образованието. Детските градини във Велико Търново и Общината ще продължат да работят по обичайния си график, с цел улеснение на родителите и предвид техните ангажименти.

Присъствието на децата е по лична преценка на семействата.