Наградиха организаторите на ученическите игри във В. Търново, увеличават парите за догодина
Наградиха организаторите на ученическите игри във В. Търново, увеличават парите за догодина / Дарик нюз

23 373 лева е похарчила Община В. Търново за организирането и провеждането на Ученическите игри- 2013, съобщи заместник- кметът Ганчо Карабаджаков. 914 момичета и мочета в три възрастови групи са участвали в спортните състезания. От името на кмета Даниел Панов заместникът му награди с плакети  организаторите на надпреварата по различните видове спорт.

Ганчо Карабаджаков отличи Светла Йорданова /шахмат/, инж. Димо Димов /бадминтон/, Иван Иванов /тенис на маса/, Трендафил Коцев /футбол/, Станислав Балъков /баскетбол/, Румен Трифонов /хандбал/, Галина Пенкова / лека атлетика/, Вихрен Йорданов /волейбол/ и д-р Иван Лефтеров, който обезпечи медицинското обслужване на състезанията.

Плакетите са за проявен професионализъм, организационни качества и отговорност при провеждане на игрите. Хандбалният специалист Румен Трифонов благодари за наградите, като заяви, че се дават за първи път през последните 30 години. Той и колегите му Вихрен Йорданов и Галина Пенкова посочиха като минус промяната в Наредбата по даден вид спорт в ученическите отбори да имат право на участие само по двама картотекирани в клубове спортисти, тай като пада нивото на състезанията. Румен Трифонов апелира към Общината да намери начин да стимулира учителите по физическо възпитание да развиват масовия спорт в училищата.

35 000 лв. са заложените средства за Ученически игри 2013/2014 г., съобщи старши експертът в Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт" Георги Давидов. По думите му по-високият бюджет може да доведе до по-голяма активност и увеличаване на броя на участниците. Освен това за първи път общинският кръг ще се проведе през есента, както е в другите общини на страната, а не през февруари и март, когато често температурите са минусови, има превалявания от сняг и терените на открито не са подходящи за спортни турнири.