Над 500 певци и танцьори от цялата страна ще се включат във фолклорния фестивал „Веселие в Елена“

Над 500 певци и танцьори от цялата страна ще се включат във фолклорния фестивал „Веселие в Елена“
Над 500 певци и танцьори от цялата страна ще се включат във фолклорния фестивал „Веселие в Елена“ / Община Елена
Над 500 танцьори и певци от различни краища на страната пристигат в балканското градче за фолклорния фестивал „Веселие в Елена“. Той се организира за трета поредна година от Народно читалище „Напредък-Елена-1863“ и е под патронажа на кмета на общината инж. Дилян Млъзев.

Надиграването и надпяването ще бъде три дни – от 19 до 21 април на сцената на централния площад. Тази година фестивалът ще даде възможност на певци, танцьори, изпълнители, гости и зрители да се потопят в един необятен и красив свят на багри, настроения и емоции, изпълнен с древни символи и съвременни послания, свят на българския фолклор.

„Веселие в Елена“ ще започне в 18.00 часа с голямо хоро на мегдана и концерт на Сава Матеев и танцова формация „Балканджийче“. Вторият и третият ден на фестивала са състезателни. Индивидуалните изпълнения и на групите по ред, определен чрез жребий, започват след дефилето на участниците от Даскалоливницата до сцената в центъра на града и официалното откриване на фестивала от 10.30 часа. След приключване на изпълненията, организаторите дават възможност на всички участници да се включат в половинчасов заключителен концерт за деня  от 18.00 часа. Веднага след него започва хоротека под звездите с лектор Антоанета Асенова-Данова.

В неделния ден програмата продължава от 10.00 часа. Победителите във фестивала „Веселие в Елена“ ще бъдат обявени и наградени от 13.00 часа. За всички изпълнители, малки и големи, организаторите са подготвили приятни изненади.