Над 100 граждани от областта са посетили ЕП по покана на евродепутата Ева Майдел
Над 100 граждани от областта са посетили ЕП по покана на евродепутата Ева Майдел
По покана на българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, представители на Велико Търново, Горна Оряховица, Елена, Златарица, Стражица и Свищов имаха възможност да посетят Европейския парламент в Брюксел и заедно да поговорят за работата  на институцията и предизвикателствата пред Европейския съюз.

„Доверието в Европейския съюз е ключово за легитимността му. Но не сляпо доверие, а информирано разбиране за работата на институциите и ползите за гражданите. През последните пет години мои гости в Европарламента бяха над 600 българи, от които над 100 от Велико Търново и съседните градове, тъй като това е една от областите, в които осъществяваме най-много инициативи и имаме изключително ползотворно сътрудничество с граждански, частни и публични организации. 

Обратната връзка и доброто сътрудничество на местно и европейско ниво са изключително важни за постигането на решения, които  дават възможност за подкрепа на българския бизнес, за достъп до качествено образование, за повишаване на конкурентоспособността и жизнения стандарт на всеки един български гражданин.“ Това заяви Ева Майдел по повод срещата.

По време на тридневния си престой посетителите имаха възможност да се запознаят с начина на работа на Европейския парламент, да обсъдят теми от дневния ред на институцията и да поговорят за важността на решенията, които се вземат в защита на интересите на европейските граждани и които водят до конкретни действия за подобряването на стандарта на живот.