МВР раследва отново 14 поръчкови убийства
МВР раследва отново 14 поръчкови убийства / DarikNews.bg
МВР раследва отново 14 поръчкови убийства, съобщи вицепремиерът Цветан Цветанов
39320
МВР раследва отново 14 поръчкови убийства, съобщи вицепремиерът Цветан Цветанов
  • МВР раследва отново 14 поръчкови убийства, съобщи вицепремиерът Цветан Цветанов

МВР работи по разкриването на 14 знакови поръчкови убийства, извършени през последните 15 години, съобщи вицепремиерът Цветан Цветанов. Вътрешният министър бе във Велико Търново за откриването на така наречената „синя стая" в Областната дирекция на полицията.

Само „Килърите" се разследват за пет поръчкови убийства, като по три от тях работата почти е приключила и се надявам скоро да бъде внесен обвинителен акт, каза министър Цветанов. Според него възобновените разследвания са с цел да бъде прекратена действието на организирани престъпни групи, които трупаха негативен имидж върху страната и отблъскваха доверието на Европейската комисия. Убийствата са свързани с хора от организираната престъпност, заяви вътрешния министър.

Чуйте още от него в звуковия файл.

Като основна политика на Европол и на евроатлантическите партньори се извежда съвместната работа в реално време,  каза министър Цветанов. Той добави, че 164 български граждани са задържани в САЩ, след обмяна на информация между ГДБОП и американската агенция за борбата с наркотрафика ДЕА. В момента тече съвместно разследване с Холандия срещу трафика на проститутки, съобщи още Цветан Цветанов.