Млади оперни таланти мерят сили в Короната на Търновград
Млади оперни таланти мерят сили в Короната на Търновград / sxc.hu

Дветото издание на „Короната на Търновград" ще събере млади оперни певци от оперите в София, Варна, Бургас, Пловдив и Русе, участници от Музикално-драматичните театри и музикалните висши и средни училища в страната.

Европейският младежки конкурс за изпълнители на класическо оперно пеене ще се проведе днес и утре на сцената на читалище „Надежда" във Велико Търново. Право на участие имат млади таланти от 16 до 35 години. Тазгодишният победителят ще спечели Гран При в размер на 2000 лв.

Фестивалът се организира от Министерството на културата, Община Велико Търново, Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов" и Фондация „Короната на Търновград".

Конкурсът ще премине в два тура за солисти и ансамбли. За 13,00 часа днес е насрочен първият тур, а вторият е утре от 12,00 часа. Гала концертът и награждаването на победителите ще се състои от 17,00 часа утре. Входът за посетители е свободен.

Деветото издание на фестивала се провежда под патронажа на министъра на културата Вежди Рашидов и кмета на Велико Търново Даниел Панов.