Мажоритарният собственик на Етър-24: Няма намерение да сменям името на клуба
Мажоритарният собственик на Етър-24: Няма намерение да сменям името на клуба / Дарик нюз, архив

“Гордея се с името на “Етър” и нямам никакво намерение да го променям”. Това заяви по телефона мажоритарният собственик на великотърновския клуб Фейзи Илханлъ. Изявлението му бе по повод информации в електронни медии, цитиращи турски сайт, според която бизнесменът има намерение да преименува клуба на “Етър-Диарбекирспор”. То било продиктувано от любовта му към неговия роден град и желанието да го популяризира в Европа.

“Нямам такива намерения и не мога да имам. Явно не съм бил разбран добре. Според мен атаката е плод на ревност, че инвестирам в български отбор и постигам успехи с него”, добави Фейзи Илханлъ. Той ще бъде отново във В. Търново на 1 юни и е готов да разговаря с всеки , който се съмнява в намеренията му. “Припомням, че обещах да вкарам отбора в “А” група и го направих. След награждаването обявих цели първо- пето място и европейски турнири.

Във В. Търново съм дошъл да помагам и предстои още много работа, за да имаме резултати”, каза още Фейзи Илханлъ. Позицията му бе потвърдена и от другият собственик на клуба Радослав Владев. Той също бе категоричен, че никой не може да загърби успехите на "Етър" и приноса му към българския футбол. Що се отнася до произхода на инвестициите Радослав Владев припомни, че собственици на половината водещи клубове в Англия са арабски шейхове, а спонсор на "Барселона" е катарска фирма. "На никой обаче не му минава и през ума да омаловажава или отрича техните успехи", коментира той.

Междувременно в редакцията на Дарик във В. Търново пристигна писмо от депутата от РЗС Емил Василев. В него народният представител иска от собственика да опровергае информациите. “В противен случаи, ще иницирам консултации с останалите народни представители от региона, както и с кмета на Велико Търново и областния управител. Ще потърся среща с премиера Бойко Борисов и председателя на парламента Цецка Цачева. Ще настоявам за пълна проверка от НАП на инвестициите във футболния клуб „Етър” по отношение на тяхната законности и произход…”, пише в писмото си Емил Василев.