Любомира Попова: Община В. Търново е с най-много социални услуги в страната
Любомира Попова: Община В. Търново е с най-много социални услуги в страната / Дарик нюз

Проектът за довършване на пътя Дебелец - Чолаковци вече е в Министерство на регионалното развитие и предстои да бъде реализиран. Това каза  пред жителите на Дебелец областният лидер на ГЕРБ Даниел Панов. По думите му това досега не се е случило, тъй като неговият екип е заварил през 2011 г. проект на двойно завишена стойност, заради което е бил върнат от регионалното ведомство.

Освен ремонт на пътя хората поискаха от Панов и кандидатите за народни представители от ГЕРБ помощ, за да бъде ремонтиран градския им площад. През 2014-2020 г. нашата община ще бъде включена в програмата за селските региони. Средствата по нея ще отидат не в общинския център, а малките градове и населени места. За усвояването на тези пари обаче са нужни работещи проекти, за които аз ще ви помогна с административен капацитет", каза още инж. Панов и посъветва младите и дейни хора от Дебелец да направят комитет за развитие на града и да пишат проекти.

Благодарение на  областната социална стратегия Община Велико Търново е с най-много разнообразни социални услуги в страната - те са 59, каза на хората доц. Любомира Попова, която е зам.областен управител, преподавател във Великотърновския университет и кандидат за народен представител на партия ГЕРБ.

"Освен това управлението на ГЕРБ популяризира професионалната приемна грижа. Наблюдава се увеличение на броя на приемните семейства. За последната година в област Велико Търново те са 49", допълни Попова. По думите й възможностите в тази сфера, както и в образователната стават още по-големи, тъй като правителството на Борисов е успяло да договори нова оперативна програма за следващите четири години - „Наука и образование за интелигентен растеж". Средствата по тази програма ще подпомогнат подобряването на материалната база в учебните заведения и образователните услуги като цяло.

„Съживяването на дребния и среден бизнес и разкриването на нови работни места са два от основните приоритета в програмата на ГЕРБ  Вие знаете, че ние не успяхме да довършим мандата си, но имаме воля да довършим  започнатото", заяви пред жителите на Дебелец Евгени Стоев - втори в листата на партията. Двамата с Мирослав Петков говориха още за икономическия растеж на България през последните три години и половина, за стабилността, осигурена от кабинета на Борисов и за договорените от него 32 млрд. лв., които страната ни ще получи от Европа до 2020 г. „Именно тази финансова стабилност ще даде възможност на правителството на ГЕРБ да увеличи доходите", каза Мирослав Петков.

Два милиарда лв. от европейските средства  са само за биоземеделие, затова, ако имате инициативи и проекти, сега е моментът да успеете с тях, уточни и кандидатът за народен представител Марияна Чалъкова, която работи в Регионалната инспекция по околната среда и водите.

Кандидат-депутатите от листата на ГЕРБ призоваха хората да гласуват, защото само високата избирателна активност пречи на купуването на гласове.