Летни занимания за децата в свищовската библиотека
Летни занимания за децата в свищовската библиотека / Sofia Photo Agency

За втора поредна година Градска библиотека в Свищов провежда лятна работа с децата. Малките читатели активно участват в сформирания клуб „Весела ваканция" към  Детския отдел.

Проявите на клуба започнаха с четене на откъси от романа „Мечо Пух" по случай 130 години от рождението на детския писател Алън Милн. Децата участват в символични пътешествия до екзотични страни, запознават се с растителния и животински свят в различните климатични пояси на земното кълбо.

Малчуганите се включиха и в разходка до откритата сцена на „Калето", където четоха откъси от повести на Емилиян Станев и Корней Чуковски по повод  кръгли годишнини от рождението им. Посетиха Светиниколското училище, където краеведът д-р Иван Динков ги запозна с историята на училището и им разказа важни моменти от началото на образованието в Свищов и страната.

Членовете на клуба участваха активно и получиха награди от викторината „Познай от коя приказка съм?", организирана в началото на този месец. През свободното си време  децата оказват помощ  в библиотечната работа - лепят сигнатурни етикети, датници, помагат при подреждането на книги и списания.

Предстоят посещение на къщата-музей „Ал. Константинов", състезания за изразително четене, „Библиотекар за един ден", изложба на детски рисунки под надслов „Моят любим приказен герой", прожекции на детски филми в мултимедийната зала.
Дейността на клуба ще завърши с детска дискотека на 30 август.