/ netinfo
Днес ще бъде официално открит Коледният базар във Велико Търново. През целия месец декември в 25-те къщички-павилиони, разположени на централната алея в парк „Марно поле“, ще се предлагат уникални ръчно изработени подаръци, коледна украса, играчки, сувенири, произведения на художествените занаяти, сезонни стоки, захарни изделия, кулинарни изкушения, вина, пелин и месни деликатеси. Паркът е с празнична украса и атрактивно осветление, а децата ще могат да се забавляват в специален атракцион.

Коледна изложба-базар „Ние можем“ XII откриват в "Марно поле"

В началото на базара ще е Коледният календар, на който ще се отброяват дните до настъпването на Рождество Христово. В близост, под внушителна естествена елха, ще е разположена Коледната поща, където джуджета ще приемат до 22-ри декември детските писма за Дядо Коледа.. За да се получи отговор от Лапландия писмата трябва да са с обратен адрес, съветват помощниците на белобрадия старец.

В една от къщичките ще е благотворителната коледна изложба-базар „Ние можем ХII“ на ръкоделия, сувенири, картички и рисунки, изработени от потребителите на социални услуги от Община  Велико Търново.

В очакване на Коледа, когато хората стават по-добри и отварят сърцата си, когато доброто се оценява и възнаграждава с дарове, на базара ще има няколко благотворителни кампании.

На 7-ми и 8-ми декември ще е дарителската акция на Фондация „Искам бебе“. За четвърта поредна на базара къщичка ще има Сдружение „Приятели на животните ВТ“, където ще си събират парични средства, храна, одеала, постелки и  играчки за бездомните животни.

Студът отлага детския празник за включването на коледната украса

Всяка събота през декември на специално изградената открита сцена на базара ще има вокални изпълнения на талантливи деца и млади изпълнители от Велико Търново и хоротеки.

Коледният базар в парк „Марно поле“ ще бъде отворен всеки ден от 10,00 до 20,00 часа в периода 1-31 декември 2018 г.

Ето и програмата:

30 ноември /петък/
18,00 ч.  – Официално откриване на Коледен базар 2018

1 декември  /събота/
11,00 ч. - Музикална школа „Елита“
12,00 ч. - Хоротека

4 декември /вторник/
18,00 ч. - Дефиле на духовия оркестър на СУ „Емилиян Станев“  и Студио „Румина“
 
 
8 декември /събота/
11,0,0 ч. - Школа за млади изпълнители  Яница Русева Live
11,30 ч. - Вълшебствата на Ник Меджик
12,00 ч. - Хоротека
 
15 декември /събота/
11,00 ч. –Изпълнения на вокална школа при НЧ „Напредък 1869“ Горна Оряховица
12,00 ч. - Хоротека
 
22декември /събота/
11,00 ч. -  Студио „Румина“
12,00 ч. - Хоротека
 
29 декември /събота/
11,00 ч. - Вокално студио „Таланти“
12,00 ч. - Група „Спейс“
 
Всеки ден - Детски атракцион, до 22 декември – Коледна поща