Кметът запали светлините на Коледната елха, пожела щастливи мигове в навечерието на празника
Кметът запали светлините на Коледната елха, пожела щастливи мигове в навечерието на празника / Дарик нюз

Кметът на В. Търново Даниел Панов запали символично снощи лампичките на осемметровата коледна елха, която грейна до сградата на Общината. Градоначалникът пожела на събралите се малки и големи  граждани на старата столица да бъдат по-добри и да посрещнат Новата година с нови успехи.

„Желая на всички мои съграждани много щастливи мигове в навечерието на Коледа. Нека да бъдем по-добри, за да посрещнем и Новата година с много успехи. Благодаря на всички, които се погрижиха градът да е по-светъл и да цари коледно настроение. Пожелавам на малките деца да слушат родителите си, да пуснат своите коледни писма и да очакват подаръците от Дядо Коледа”, каза Даниел Панов. Джуджета, Смърфиетка и Непохватко забавляваха малчуганите от издигнатата сцена, които естествено им помогнаха да избягат от капаните на лошия Гаргамел.

По-късно снощи кметът и посланикът на Австрия у нас Герхард Райвегер откриха Коледния базар в парк „Марно поле”. След това на сцената с гости от посолството на Австрия започна програмата „На Коледа с приятели от Австрия". Публиката се наслади още на изпълненията на Мила Ангелова и фолклорен ансамбъл „Българче". Със свои инициативи в програмата на базара ще се включат и гости от Русия (7 декември), Германия (10 декември) и Великобритания (16 декември).