Кметът Даниел Панов откри Лятна детска полицейска академия
Кметът Даниел Панов откри Лятна детска полицейска академия / снимка: Пресцентър - Община В. Търново

Салонът на читалището в село Балван се оказа тесен за да събере всички малчугани и възрастни, събрали се за откриването на Четвъртото издание на Лятната детска полицейска академия.

Кметът на Община В. Търново инж. Даниел Панов, заместничката му Снежана Данева, директори на дирекции в администрацията, представители на областна и районна дирекции на полицията и много гости приветстваха децата, пожелавайки им весело, незабравимо и безопасно лято.

Кметът Даниел Панов откри Лятна детска полицейска академия
netinfo

Даниел Панов откри академията с обръщение към уредниците на 19- те клубове за работа с деца и младежи на територията на Общината- да се погрижат за това през лятната ваканция подрастващите да играят повече навън, да спортуват и да бъдат активни. Той изрази убедеността си, че с помощта на полицейските служители, младите хора ще научат много полезни неща и ще придобият умения, които ще им помогнат да се предпазват от рисковете на улицата и на интернет.

„Пътната безопасност, превенцията срещу употребата на наркотици, срещу СПИН, предпазването от трафик на хора и експлоатация на детският труд са неща, за които и малките и възрастните заедно трябва да проявяваме бдителност и загриженост особено по време на дългата лятна ваканция”, подчерта Даниел Панов.

Представители на МВР поеха ангажимент в полицейските участъци активно да се работи и да се помага на децата и младежите да придобият важни знания и умения и да бъде гарантирана тяхната безопасност по време на лятната ваканция.