Кметове от региона се завърнаха от работна визита в Германия
Кметове от региона се завърнаха от работна визита в Германия / снимка: Община Павликени

От едноседмично посещение в провинция Бранденбург в Германия се завърна 7-членна делегация от представители на местната власт в България, в която участваха и кметът на Община Павликени инж.Емануил Манолов и зам.-кметът Венцислав Иванов.

По покана на немското дружество за връзки със страните от Източна Европа и председателят му доц.д-р Хайнрих Манфред, в делегацията от България участваха още кметовете на Община Стражица Детелина Борисова и на Община Сухиндол Пламен Чернев и представители на техните администрации, както и кметът на Никопол Емил Бебенов.

Те посетиха няколко града в немската провнция, за да проучат техния опит в местното самоуправление, развитието на регионите и управлението на европейски средства от фондовете. 

„Посещението беше полезно и ще развиваме тези контакти в обмена между наши и техни групи като творчески и спортни състави, бизнес делегации и други, когато имаме възможност", обясни след завръщането си кметът на Павликени инж. Емануил Манолов. Той подчерта обаче, че засега съвместното реализиране на проекти между Общината и немски градове не е на дневен ред.

След завръщането си от Германия кметът на Стражица инж. Борисова коментира, че обучението е разкрило много добри практики, свързани с управлението и изпълнението на проектите по Програмата за развитие на селските райони, като немските проекти се отличават с прозрачност, стриктно спазване на финансовите правила, високо качество на управлението и коректно изпълнение.