/ Dariknews.bg
Избирателната активност във Великотърновска област до обяд е 23,98 процента, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация, предава БТА.

В Горна Оряховица, където се избира кмет на община на втори тур, активността е 20,40 на сто до 12:00 часа. Председателят на ОИК Иван Илиев уточни за БТА, че до момента е постъпи един сигнал за предизборна агитация в село Върбица, който се проверява.

В община Лясковец, където също има балотаж, активността е 24, 89 процента, сигнали за нарушения в ОИК не са постъпвали.  В Златарица е постъпил един сигнал за неправомерна агитация в една от избирателните комисии в града, в момента той се проверява, съобщи за БТА председателят на комисията Илиян Велев. По думите му, активността в общината е подобна на тази от първия тур на изборите и към 12.00 часа е около 37, 5 процента.

В община Велико Търново, където балотаж има в град Килифарево и село Самоводене няма сигнали за нарушения, а активността в шестте разкрити секции в двете населени места е около 10 процента, което означава, че от 3180 избиратели, имащи право на глас, до урните са отишли малко над 300 души, посочи Десислава Йонкова, председател на ОИК.
БТА