Градският ученически отбеляза Деня на народните будители с концерт
Градският ученически отбеляза Деня на народните будители с концерт / netinfo
За трета поредна година Градски ученически парламент с подкрепата на Община Велико Търново организираха концерт по случай Деня на народните будители. В Голямата зала на Общината прозвучаха емблематични български песни и стихотворения посветени на един от най – големите празници.

В концерта с невероятните си изпълнения зарадваха публиката Лилия Ангеличева, Гергана Стоянова, Кристияна Кирилова и седемгодишната Далия Гюляй. Камелия Къндева и Гала Захариева от СК „Зоки“ плениха всички с модерните си танци, а Ансамбъл „Искрици“ показа, че българския дух е жив с изпълнения на народни танци. Най-малките участници в концерта бяха от детска градина „Слънце“, които пяха песни и рецитираха стихотворения. 
 
"Това за нас е един от най-големите български празници, защото ние трябва да помним историята и да следваме завета на всички тези велики българи. За това ще продължим да палим огън в сърцата на хората организирайки още много такива мероприятия“, сподели председателката на Ученическия парламент  Савина Иванова.