ГЕРБ дари 290 книги на Регионалната библиотека
ГЕРБ дари 290 книги на Регионалната библиотека / Дарик нюз
ГЕРБ дари 290 книги на Регионалната библиотека
69803
ГЕРБ дари 290 книги на Регионалната библиотека
ГЕРБ дари 290 книги на Регионалната библиотека
  • ГЕРБ дари 290 книги на Регионалната библиотека
  • ГЕРБ дари 290 книги на Регионалната библиотека

290 книги дариха днес на Регионалната библиотека „Петко Р. Славейков” депутатът Евгени Стоев, общинският съветник Деян Хаджийски, Вероника Ангелова, Цветомира Иванова и Таня Тодорова от ГЕРБ. Изданията са събрани в националната кампания „Дари книга – дай нов живот на старата библиотека”, която се провежда под патронажа на евродепутата Моника Панайотова.

„С това не правим политика, защото не сме в предизборна кампания. Не чакаме да дойдат кметски, национални или евроизбори, за да реализираме някаква инициатива. Искахме да дадем нов живот на старите книги. Знам, че живеем във време, в което хората залагат повече на интернет, но аз съм от поколението, което е израснало с книги, и мисля, че не е отживяло времето на библиотеките”, каза Евгени Стоев.

Чуйте го в първия звуков файл.

Директорът на библиотеката Иван Александров връчи на Евгени Стоев и Деян Хаджийски свидетелства за дарение, а трите момичета получиха безплатен абонамент за 2014 г. За участието си в кампанията Евгени Стоев бе удостоен и със значка „Посланик на книгата”.

Иван Александров припомни, че библиотеката във Велико Търново се е развила като публична на базата на подарената колекция периодични издания от руските войски, които освобождават града. Според него Регионалната библиотека трябва да се нанесе в нова сграда в района на Старото военно училище. „Търсим подкрепа за изготвянето на идейния проект. Настоящият дом на библиотеката е подходящ за музей на археологията. За да бъде Велико Търново европейска столица на културата, мисля, че в короната й трябва да е новата библиотечна сграда”, коментира Александров.

Още от него във втория звуков файл.