Етър 1924 прекратява участие в А група, обяви административният директор Радин Хаджиев
Етър 1924 прекратява участие в А група, обяви административният директор Радин Хаджиев / Дарик нюз, архив

„Етър 1924" прекратява участие в първенството на футболната „А" група, съобщи административният директор на клуба Радин Хаджиев по телефона от Турция. Вчера от Спортно- техническата комисия на БФС разпространиха информация, че викат представител на клуба на заседението си в четвъртък, за да обясни мотивите за непровеждането на мача с „Черноморец". В писмото изпратено до централата пишело само „невъзможнсот по организационни причини". Радин Хаджиев заяви, че в момента е в чужбина и ще реше допълнително дали да се яви на заседанието.

„Пли тези условия няма смисъл да продължаваме участие в шампионата. И „Барселона" да докараш няма как да останеш в групата. През зимата направихме нов отбор, започнахме добре и после не бяха дузпи, не бяха червени картони", коментира Хаджиев. Той не каза пнито хдума за неизплатените заплати и премии на играчите или за осъдителните присъди от вече напусналите футболисти, които са влезли в сила, нито пък за борчовете към доставчици и държава. Според Наредбата на БФС за провеждане на първенства и турнири отказът от участие в шампионата автоматично означава, че през следващия сезон отборът ще започне през една дивизия по- надолу или в този случай в Северозападната „В" група.

По думите на Хаджиев основният собственик на акции в дружеството Фейзи Илханлъ няма намерение повече да развива футбол у нас, което на практика означава край на „Етър 1924". Самият административен директор добави, че не знае какъв е размерът на дълговете на дружеството, но на собственика нямало какво да му се вземе в България, така че да мисли съакционера- Община В. Търново, която притежава 34% от акциите. Според Търговския закон всяко АД отговаря с уставния си капитал, а в случая той е 51 000 лева. Задълженията на „Етър 1924" обаче са многократно по- големи и надхвърят половин милион лева.

От тук насетне със страшна сила увисва въпросът за бъдещето на школата, която от месеци е изоставена. Вчера детският отбор и подготвителната група не заминаха за Свищов, като това са поредните провалени мачове тази пролет. Не се ли вземат спешни мерки 200 млади футболисти от В. Търново ще бъдат ликвидирани. Преди две седмици кметът на старата столица инж. Даниел Панов заяви, че Общината ще създаде нов клуб около 20 май, но явно събитията изискват намесата му в този момент, за да довършат отборите сезона...