Безработица от 10,63% отчете Бюро по труда - Сливен
Безработица от 10,63% отчете Бюро по труда - Сливен / Дарик Сливен, архив
Две информационни събития подготвя Дирекция „Бюро по труда“-Велико Търново през юни.

Първото ще е трудова борса, която ще се случи на 6-ти юни в град Елена. Причината тя да не бъде организирана в старопрестолния град, както до сега, е да бъдат привлечени и безработни от останалите общини, за които отговаря Бюрото – Елена и Златарица. Борсата ще е в голямата зала на Община Елена.

Второто събитие ще е за активиране на неактивни младежи по проект „Готови за работа“ на територията на Община Велико Търново. Целта е подобряване възможностите за намиране на работа и трудовата реализация на младите хора. В рамките на събитието, неактивните младежи ще имат възможността да се запознаят с услугите на Бюрото по труда и да зададат своите въпроси на експертите. Младите хора ще получат информация за различните възможности за намиране на работа и как да направят най-добрия за себе си избор.

Директорът на Обрешко Нечев Дирекция „Бюро по труда“-Велико Търново уточни, че информационната кампания ще е насочена към младежи от 15 до 29 години и ще се проведе в парк „Марно поле“  на 8-ми юни от 14.00 часа.