Дузпи решиха осминафинал на зимния турнир по футбол във В. Търново
Дузпи решиха осминафинал на зимния турнир по футбол във В. Търново / DаrikNews.bg, архив

Дузпи решиха последната от четирите осминафинални срещи от програмата на зимния турнир по футбол във В. Търново, които се играха снощи. Отборите на  „Фортуна" и „Долапчиеви" не успяха да се победят в редовното време, завършвайки 2:2 и се наложи да приключат спора с удари от бялата точка за определяне на крайния победител. При тях по- точни бяха изпълнителите на "Долапчиеви", вратарят им Ивелин Бонев заключи рамката, и с общ резултат 6:4 се класираха за четвъртфиналите.

В редовното време тимът на два пъти повеждаше в резултата, чрез Александър Апостолов и Станислав Стоянов, но "Фортуна" успяваше да изравни с попадения на Станислав Стоянов и Иван Иванов.

Другите осминафинали за деня се решиха без да се стига до рулетката на дузпите.

„Пауър Моушън" отпадна, губейки с 2:4 от „Гегитрейд", но не се даде лесно, успявайки на два пъти да усложнява задачата на съперника, за който и четирите гола заби Илиян Димитров. Миналогодишният голмайстор на надпреварата се разписа в 2, 20, 25 и 39- ата минути.

За „Пауър Моушън" Петър Лятоу вкара в 18- ата минута с бомбен удар в сглобката. Точен в 22- ата бе Калин Иванов с ефектно воле. И двете изпълнения бяха номинирани за най- красив гол на турнира. В класацията преди това бе включено попадение на Петър Андреев от "Лайтс".

Футболистите на "Владислав" направиха поредица от пропуски срещу "Скорпион" и бяха наказани. В 1- ата минута Илиян Йорданов ги хвана неподготвени и откри резултата, в 38- ата Павлик Карабоев завърши контра за 0:2, с което приключи спора.

 „Ветеран- 99" поведе срещу „Комита" с 1:0, но не съумя да развие успеха си и отпадна с 1:3. Илиян Тодоров разпечати свищовлии в 3- ата минута. 120 секунди по- късно Георги Павлов изравни 1:1. В самия край на полувремето Иво Михайлов направи пълен обрат 1:2. Втората част премина при натиск на  „Ветеран- 99", но "комитите" удържаха аванса си, а в 40- ата минута Иван Ганев фиксира крайното 1:3.

Тази вечер по програма в ДКС "В. Левски" са срещите: 17ч. „Тремол"- „Лайтс", 18 ч. „Лас Вегас"- „Деник Лифт", 19 ч. „Амфора"- „Адзурите" и 20 ч. „Севастократор"- „Водстрой".

Четвъртфиналите са в понеделник, полуфиналите в сряда, срещите за 3- 4 и за 1- 2 място на 8 февруари.