Дядо Коледа и Снежанка ръкопляскат на малките  футболисти от Болярче
Дядо Коледа и Снежанка ръкопляскат на малките футболисти от Болярче / Дарик нюз

Двудневен празник за най- малките футболисти във В. Търново организира днес и утре Спортен клуб "Болярче". През отоплената зала на  ДКС "В. Левски" през двата дни ще преминат около 500 деца. Толкова в момента обхваща, създаденият преди малко повече от година клуб. От лятото до сега малчуганите в него са се увеличили пет пъти. Децата са от всички детски градини в старата столица, плюс четири училища и група в Горна Оряховица, разказа един от двама млади треньори в "Болярче"- Десислав Божков. Към него и Николай Колев са се присъединили Симеон Иванов, Денис Гавазов и Любомир Витанов, за да обхваната малките футболисти.

Пред погледите на родителите си и Снежанка децата показват наученото, играят мачове по между си и бележат голове. В ролята на съдия пък влиза самият Дядо Коледа, който от време на време показва и умение да жонглира с топката. Всички възпитаници на "Болярче" са облечени в розови, сини, червени и сиви фланелки с клубната емблема. За всеки от отборите има купа, а за всяко дете "златен" медал. Освен със спортни отличия от "Болярче" радват възпитаниците си и с пълни чанти с лакомства, за да имат сили за тренировки.

Това е вторият празник организиран от клуба за малчуганите. През лятото те играха в комплекс "Спортно Търново", където с тях бяха вратарят на "Етър- 24" Венци Димитров и вече бившите му съотборници Александър Томаш, Светослав Караиванов и Джихат Кямил, както и клоунът Минчо.