/ Емил Георгиев Йорданов

Ценни колекционерски артикули са пуснати за продажба в благотворителен търг в помощ на 36-годишния Емил Йорданов от Полски Тръмбеш. Мъжът страда от латерална амиотрофична склероза, а за лечението му в Русия са необходими 157 000 евро.

Търгът тече на фейсбук страницата на Софийската лига по тенис на маса, където са публикувани снимки на артикулите. Сред тях са фланелки на различни футболни отбори с автографи на футболисти.

Всеки фен с добро сърце може да види цените на артикулите и да наддава за тях през стъпка 5 лева. Край на търга ще бъде поставен на 20 април от 21 ч., а всички средства ще бъдат преведени по сметката на Емо.

Емил Йорданов е техник на аудиовизуална техника и същевременно активен спортист и треньор по тенис на маса. Той тренира много таланти и е добре познат в треньорските среди. Баща е на 5-годишно момче, има и дъщеричка на 5 месеца.

Емил Георгиев Йорданов
Емил Георгиев Йорданов

През ноември миналата година гласът му станал дрезгав. По-късно почувствал слабост в крайниците. Не след дълго мускулите по цялото му тяло и лицето започнали постоянно да потрепват. Потърсил помощ в Александровска болница, където му поставили диагнозата. По-късно тя била потвърдена в турска клиника.

Амиотрофична латерална склероза е прогресивна, почти неотменно фатална болест. АЛС е неврологично заболяване, характеризиращо се с прогресивна дегенерация на моторните неврони - клетки в гръбначния и главния мозък, като това води до парализа и смърт.

В момента болестта на Емо е в начален стадий, но ходенето го мъчи все повече. Среща трудности и с говора, а палците му са почти безсилни.

Семейството на Емил Йорданов е взело решение той да се подложи на експериментално лечение в Русия, където ще премине през процедури със стволови клетки. Три поредни години младият мъж трябва да ходи през три месеца на вливания. Цената на процедурите е непосилна за семейството му. Целта на лечението е да забави прогресирането на болестта.

Надеждата на семейството му е той да замине за лечение възможно най-скоро, затова и се обръщат с апел към всички, които могат да помогнат.

Дарителска сметка: Емил Георгиев Йорданов

Iban: BG61UNCR70001523546253

Bic: UNCRBGSF

Сметка: Емил Георгиев Йорданов

Iban:BG02RZBB91554064805600

Bic: RZBBBGSF

Paypal: emil.yordanov82@abv.bg