Бизнесмен дари 10 000 лева на детския отбор на Етър ВТ
Бизнесмен дари 10 000 лева на детския отбор на Етър ВТ / снимка: Пресцентър - Община В. Търново

За втора поредна година бизнесменът Павел Петров дари 10 000 лева на детско- юношеската футболна школа във В. Търново.

Гарант за правилното изразходване на средствата стана отново Общината. Договорът за дарение бе подписан вчера от кмета инж. Даниел Панов и дарителя Павел Петров. Идентичен контракт бизнесменът сключи и с кмета на Г. Оряховица инж. Добромир Добрев

Парите са награда за успешното представяне на „Локомотив” и „Етър ВТ” в турнира за купа M&BM във В. Търново. Малките „локомотивчета” спечелиха състезанието две години подред, като и двата пъти победиха на финала връстниците си от „Етър”. „Виолетовите”, като финалисти, също получават 10 000 лева за годишната си издръжка.

Освен финалистите, тази година с премия от 10 000 лева, ще бъдат стимулирани и децата на „Академик”, като договорът с Община Свищов предстои да бъде парафиран.

"Радвам се, че мога да помогна. Докато бизнесът ми върви, ще има турнири и спонсорство за децата. Успехите на децата не се дължат на мен и моите пари, а на хората, които работят и се грижат за тях. Дори няма нужда да контролирам правилно ли са изхарчени парите ми. То се вижда – щом отборите побеждават, значи с децата се работи добре”, каза Павел Петров.