/ iStock/Getty Images
Задържан в Белгия и върнат на българските власти е рецидивист, обвиняем за грабеж на баба и внуче във Великотърновско, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура.
Въз основа на Европейска заповед за арест, издадена от Окръжна прокуратура-Велико Търново, в Белгия е бил задържан и предаден на българските съдебни власти 35-годишен български граждан, издирван за грабеж.

Мъжът с инициали е бил привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство на Окръжна прокуратура - Велико Търново за това, че на 20.04.2019г., в стражишкото село Камен, влязъл в къща и нападнал възрастна жена и нейния внук. Нанасяйки удари с ръка, чрез сила взел от пострадалите два мобилни телефона, вещи и пари, на обща стойност 294.10 лева.

След извършеното престъпление обвиняемият се укрил и спрямо него Окръжна прокуратура-Велико Търново е издала Европейска заповед за арест. След предаването му, той е задържан под стража. Съдът е приел доводите на прокурора, че той е извършил престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 години и може отново да се укрие.

Действията по разследването продължават.