Автогол взриви обстановката в Етър-24! Ръководството твърди, че треньорът е подал оставка, той отрича
Автогол взриви обстановката в Етър-24! Ръководството твърди, че треньорът е подал оставка, той отрича / Дарик нюз, архив

Автоголът на Костадин Гаджалов, с който "Етър-24" загуби гостуването на "Берое" в Стара Загора, разпали сериозен конфликт във великотърновския клуб. Само минути след края на двубоя основният собственик на „виолетовите" Фейзи Илханлъ е поискал сметка от старши треньора Цанко Цветанов негово ли е било решението да пусне Гаджалов в края на мача, в който си отбеляза автогол.

"Цветанов отговори, че като треньор носи пълната отговорност за решенията си и обяви, че щом ще му се говори така, подава оставка. Щом е такъв мъж, нека удържи на думата си. За нас той повече не е треньор на отбора. Ако смята, че му дължим пари, има съответните начини да си ги получи", каза по телефона изпълнителният директор на "Етър-24" Едер Дурмушев.

"Поемам отговорност за решенията си, но не съм подавал оставка. Имам тригодишен договор с клуба и смятам да го изпълня. Довечера имам тренировка и ще се явя на нея. Ръководството е свободно да прави каквото иска", бе отговорът на Цанко Цветанов. Бронзовият медалист от САЩ- 94 уточни, че според него Гаджалов няма вина за автогола.

„Какво мога да кажа, нещастен мач, загубихме злополучно. Нашият отбор заслужаваше точка. Не мисля, че в игрови план отстъпвахме. Но във футбола е така, губим пореден мач заради грешки. На практика и четирите гола, които получихме от началото на сезона, си ги вкарахме сами. Във футбола, както имаш малшанс, така след това може да се обърне и в твоя полза. За съжаление като резултати можехме да спечелим още точки. Само ние можем да се извадим от тази ситуация. Първенството е още в началото, завърши Цанко Цветанов.