Академик /Свищов/ записа втора загуба в първенството на Б група
Академик /Свищов/ записа втора загуба в първенството на Б група / Дарик нюз, архив

Страхотна организация бяха създали ръководителите на футболния клуб в Свищов за първото домакинство на отбора след завръщането в професионалния футбол. На тотално обновения градски стадион бяха дошли близо 1000 зрители, които очакваха тимът им да спечели.

Играчите на „Академик” обаче допуснаха да бъдат надхитрени от игралия правилно на чужд терен отбор от Хасково. Гостите удържаха първоначалният натист, а след това с две контри скъсаха „студентите”, нанасяйки им втора поредна загуба от началото на първенството.

В 11-ата минута Мартин Методиев центрира опасно отдясно, но нямаше негов съотборника който да засече топката. Последва хубаво изпълнение на пряк свободен удар от капитана на домакините Евгени Игнатов и добра намеса на вратаря на съперника. Данчев хвана и параболичен далечен изстрел на Иво Михайлов в 21-ата минута. Четири по-късно Недялко Хубенов проби отдясно и центрира към Алексиев, който изпрати от движение топката в мрежата за 0:1. „Академик” опита да натисне, далечен удар в левия ъгъл отправи рожденикът Кристиян Тафраджийски, но отново вратарят на гостите се справи.

В 42-ата минута Хубенов получи отличен пас отляво и с плътен шут се разписа за 0:2.

„Академик” опита да обърне развоя след почивката, с влизането на по-опитните Каролев, Русев и Добри Петров. Последният пробва силата на удара си в 56-ата минута, но постигна само корнер.

Емил Ангелов от състава на ФК „Хасково”, известен като Бабангида, пропусна да вкара трети гол, а малко след това Шекеров се откъсна сам срещу Йончев, но той спаси.

До края свищовлий натискаха, но нямаха и шанс. Игнатов центрира от корнер и Пламен Ангелов би до гредата, а в 87-ата минута Русев нахлу отдясно и шутира от движение, но Данчев извади в ъглов. За финал Мартин Методиев улучи левия стълб и гол пак не падна.

„Съперникът игра по-добре в средата на терена, повече задържаше и разиграваше топката. По-опитните му играчи сменяха по-често посоката на атаката, създаваха повече възможности за нападателите. Не успяхме да направим това, което искахме - да се движим по-пакетно, защото ни липсва и физическа подготовка. Допускахме и много грешки в разиграването, тези млади момчета нямат опита и още качеството да бъдат на това ниво. В началото направихме и хубави неща, но после се поумориха. Имахме и повече положения, но отборът се разкъса. Иска се много работа и преди това добра физическа подготовка. Млади са и когато стане трудно, се стъписват. Но това е нормално. Трябва да се работи, няма друго положение”, коментира старши треньорът на свищовлии Ангел Станков.

„Академик”: Йончев, Фидин (46 Каролев), Тафраджийски, Граматиков, Ангелов, Михайлов (46 Петров), Игнатов, Методиев, Тодоров, А.Иванов, Пр.Антонов (70 Русев).