„Живот за Варна“ регистрира официално Данаил Папазов за кмет на Варна, както и кандидати за всички райони
„Живот за Варна“ регистрира официално Данаил Папазов за кмет на Варна, както и кандидати за всички райони / netinfo

Коалиция „Живот за Варна“ регистрира официално Данаил Папазов за кмет на Варна. Данаил Папазов бе номиниран от инициатива „Живот за Варна“, чието име носи коалицията, от граждански организации и четири политически партии. Сред тях са варненци с доказан личен и професионален авторитет в сферата на науката и образованието, икономиката, здравеопазването, изявени спортни деятели и др, съобщават от щаба на коалицията.

Коалицията „Живот за Варна“ издига и свои кандидати за районни кметове. В „Аспарухово“ това е Марина Карапетян, в „Младост“ – Драгомир Дончев, в „Одесос“ – Велико Трифонов, в „Приморски“ – Ваня Илчева и в район „Владислав Варненчик“ – Димо Димов.

Марина Карапетян е корабен брокер в частна фирма. Бивш общински съветник в Общински съвет – Варна, а преди това и контрольор в „Обреди“ ЕООД. Завършила е Икономическия университет със специалност икономика и управление на търговията. Има и специализация по маркетинг. Заедно със съпруга си и сина си живеят в кв. „Галата“ в район „Аспарухово“.

Драгомир Дончев също е завършил висшето си образование в Икономическия университет във Варна. Дипломиран бакалавър е със специалност банково дело и магистър по финанси. Работи в „Пристанище Варна“ ЕАД като заместник – ръководител отдел „Складиране и експедиция“. Занимава се също с реклама на продукти и услуги, журналист на свободна практика в областта на високите технологии. Бил е общински съветник и председател на комисията „Опазване и възстановяване на околната среда“ в местния парламент. През периода януари 2012 – септември 2014 г. е бил член на Съвета на директорите на „Дворец на културата и спорта“ – Варна.

Велико Трифонов е завършил ВВМУ „Н.Й. Вапцаров“, а след това Военноморската академия в Санкт Петербург и право в Техническия университет във Варна. От 1979 г. до 2011 г. е служил във Военноморските сили като през последните години е бил началник на административно-правното отделение в канцеларията на командира на ВМС, а от 2003 до 2011 година– началник на Морския оперативен център. В момента работи като старши юрисконсулт в сектор договори и обществени поръчки в командването на Военноморските сили. Делегат е по футбол в Б професионална футболна група. Председател е на дисциплинарната комисия към зоналния съвет на БФС – Варна.

Ваня Илчева е мениджър проекти. Възпитаничка е на Софийския университет, където е учила международни отношения. Има и магистърска степен от Международното бизнес училище „Хълт“ като е следвала в Шанхай, Китай и Сан Франциско, САЩ.

Димо Димов е завършил Техническия университет във Варна със специалност транспортна техника и технологии. Има и магистърска степен по стопанско управление от Икономическия университет. В момента работи като застрахователен брокер.