/ МВР-Варна
Заловиха голямо количество „маркови“ стоки за почти 2 милиона лева, съобщиха от полицията. 

Икономическа полиция при ОДМВР Варна намерени голямо количество дрехи, шапки, чанти, портмонета, колани, обувки, чехли, чорапи, бански костюми, парфюми, стоките са на световноизвестни търговски марки. За тях обаче не са представени документи за произход.

Търговската дейност е реализирана посредством страници в популярна социалната мрежа. Стоките са изпращани чрез куриерска фирма.

Общият брой на иззетите вещи е 11 837, на приблизителна стойност милион и осемстотин хиляди лева.

Иззети са също и телефонни апарати, компютърни конфигурации и принтери за товарителници, чрез които е осъществявана разследваната дейност. 

За срок до 24 часа е задържан организатора – мъж на 35 години от Варна, криминално проявен, в момент на подготвяне на пратки, които съдържат инкриминирани вещи .

Предвид количеството на иззетите вещи и обема на осъществяваните търговски сделки, отдел „Икономическа полиция“ във Варна продължава оперативно-издирвателните мероприятия по установяване данни за контрабанда, идентифициране, анализ и оценка на паричните потоци от и към съпричастните, към престъпната дейност, физически и юридически лица, тяхното обкръжение и притежаваното имущество, в т.ч. и данни за пране на пари.  


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня