МБАЛ Света Анна Варна
МБАЛ Света Анна Варна / МБАЛ Света Анна Варна
Пенсиониран лекар и специалист, който е завършил Лесотехническия университет, ще бъдат новите членове на Съвета  на директорите във варненската болница „Св. Анна”. Това обяви общинският съветник д-р Ивайло Митковски (ДСБ) по време на заседанието на местния парламент. На него колегите му избраха д-р Лидия Маринова (ГЕРБ) да представлява общината на свиканото утре общо събрание на акционерите. В дневния ред е предвидена точка за смяна на борда на болницата, в която държавата притежава мажоритарния дял.  

Д-р Митковски: Предлагат за нов борд на "Св. Анна" хора извън болницата

„В документите за общото събрание не се посочват предложенията на министерството кой да влезе в ръководството. Наложи се по заобиколни канали да търсим тази информация и така научихме, че единият предложен идва от Лесотехническия университет в София. Не знам с какво ще се занимава, сигурно с озеленяването на болницата. Другият предложен е пенсиониран колега“, заяви д-р Митковски , който работи в същата болница. 

Общинските съветници единодушно против смяната на борда на болница „Св. Анна”

По негово предложение колегите му упълномощиха представителя на община Варна да гласува против цялостната смяна на борда. В него в момента влизат изпълнителният директор д-р Николай Коларов, доц. д-р Боряна Върбанова и д-р Гален Шиваров, като последният е подал заявление за освобождаване от поста, обясни председателят на местният парламент Тодор Балабанов

Без промени  в директорския борд на болница „Св. Анна“

В рамките на няколко месеца това е вторият опит да бъде сменено управлението на МБАЛ „Св. Анна”. През пролетта служебният кабинет на Огнян Герджиков планираше промяна на борда, но в последния момент оттегли предложението си.