/ Снимка: БГНЕС, архив
Акцизни стоки без бандерол на стойност 48 000 лв. бяха задържани във Варна. При специализирана полицейска операция по линия на противодействие на търговията с акцизни стоки са задържани четирима мъже. 

Около 15:00 часа, на 13 февруари, на паркинг между два търговски обекта на ул. "Вяра", в момент на товарене на кашони, оформени като куриерски пратки, са задържани четирима мъже на възраст: 21 г., 20 г., 43 г. и на 31 г.. Двама от мъжете са от с. Абланица, а другите са от Варна. Четиримата са добре известени на органите на реда. 

Митничари заловиха 84 кг тютюн без бандерол

Претърсени са два автомобила на паркинга, частен дом, обитаван от двамата мъже на 20 г.; офис и помещение, намиращo се на ул. "Христо Самсаров". Намерени са общо около 250 кг. нарязан тютюн, чиято приблизителна стойност е 48 000 лв. В склада са открити електронна везна, пакети, чували, пластмасови буркани за разфасоване.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по документиране и доказване на престъплението продължава. Четиримата мъже са задържани за срок до 24 часа.