Варна приема кръг от шампионата по ледени спортове
Варна приема кръг от шампионата по ледени спортове / netinfo

Днес и утре Варна ще е домакин на ІІ кръг от Националния шампионат по ледени спортове за деца до 12 години. Състезанията ще се проведат на ледената пързалка в кв. Младост.

Домакинството на Варна, първо за състезания по ледени спортове, идва след успехите на местните хокеисти и фигуристи. В началото на декември децата от варненския клуб „Морските дракони" спечелиха турнир в София. В "Зимния дворец" младите варненци се наложиха последователно над „Левски" / 7:3/, ЦСКА / 5:2/, „Академик" /7:1/ и „Славия" /11:0/. Двама хокеисти от „Морските дракони" дори бяха повикани в детския национален отбор по хокей на лед.

Днес младите варненски хокеисти имат два мача - в 13 часа срещу Славия, и в 19 часа - срещу ЦСКА. Утре в 11,45 „Морските дракони" ще се изправят срещу „Ледена сила" / Хасково/.

Във фенстраницата на „Морските дракони" във Facebook върви покана за подкрепа. „Добре дошли на домакинската ни битка! Тук ще се решава шампионата по хокей до 12 г. на България!!!Позволени средства - масово струпване на варненска агитка с всякаква шумяща аудио-подкрепа!", се посочва в страницата.

Заради първенството през уикенда сесии за свободна пързалка ще има само в неделя от 17 и 19 часа.