Убили Борислав Манджуков заради неуредени бизнес взаимоотношения?
Убили Борислав Манджуков заради неуредени бизнес взаимоотношения? / снимка: Sofia Photo Agency

Тече втори оглед на мястото, където снощи бе застрелян варненският бизнесмен Борислав Манджуков. Малко след 20.00 ч. в понеделник 39-годишният мъж беше намерен в безпомощно състояние на входа на сградата, в която живее, в столичен комплекс на бул. "България". Очаква се да станат ясни и резултатите от аутопсията на убития мъж, които да изяснят причината за смъртта.

По неофициална информация съседи на Манджуков от луксозния жилищен комплекс „Бокар" са подали сигнала в МВР. Пристигналите екипи на полицията и „Бърза помощ" обаче само констатирали смъртта на мъжа. Огледът на криминалистите снощи продължи до малките часове на нощта, а около района на инцидента бе отцепен широк периметър.

По първоначални данни от полицията Манджуков е починал от огнестрелни рани, но според неофициална информация мъжът е бил намушкан и с нож. Дали това е така, ще стане ясно от експертизите на съдебните медици. Междувременно полицията все още издирва извършителите на покушението.

Името на Манджуков нашумя през лятото на 2012 г., когато при акция на МВР бе заловена престъпна група за незаконен трафик на цигари. Тогава бяха задържани общо седем души, сред които и варненският бизнесмен.

През 2003 г. пък бременната тогава приятелка на Манджуков бе отвлечена пред къщата им до двореца "Евксиноград" и дни по-късно мистериозно върната. Предполага се, че варненецът е платил откуп от 500 000 долара в замяна на жена си.

Името на Манджуков се свързва с верига чейндж бюра, заложни къщи и поп-фолк заведения в морската столица. Той има регистрации в полицията за ДДС измами, укриване на данъци и сключване на измамни сделки.

По неофициална информация причината бизнесменът да бъде застрелян е неуредени бизнес взаимоотношения.