Със силно време завърши международната регата  Cor Caroli”
Със силно време завърши международната регата Cor Caroli” / netinfo

На церемония на Морска гара - Варна снощи се състоя награждаването на победителите в третата гонка - SOGELEASE OFFSHORE RACE, както и в генералното класиране на Четиринадесетата международна регата "Cor Caroli - Bavaria Yachts, powered by LEXUS", която се проведе от 14 до 17 август във Варна и Златни пясъци.

Последният етап, с дължина 19 морски мили, по маршрута "Златни пясъци" - Варна, се отличи със силно време, попътен вятър и логично - с оспорвана борба във всички класове и няколко скъсани платна.

В третата гонка купата в клас IRC 1 Racers грабна екипажът на Venid Yacht, което затвърди и първото му място в генералното класиране на LEXUS. Второто и третото място в последната гонка на същия клас бяха съответно за "Windwalker" и "Petra".

Интересна беше последната трета гонка и в клас IRC 2 Cruisers, където победата отиде при „Luna", второто място при „LZ Yachting", а третото при „Elan 514". Така изглежда ранглистата на класа и в генералното класиране на LEXUS.

Купата за гонката в клас IRC 3 Classic вдигна екипажът на "Phoenix". Втори в класа останаха „Nord", а трети „Akshaena".

Освен купите, екипажите си поделиха като награда порядъчно количество отлежало марково уиски, което допринесе за настроението на коктейла за закриване на регатата.

Taка, след оспорвани гонки и непрекъсната смяна на призьорите, генералното класиране стана ясно в последния момент, а престижната купа „Синята лента на Cor Caroli" заслужено вдигна екипажът на „Windwalker"(на снимката долу).

Със силно време завърши международната регата  "Cor Caroli
netinfo

Победителите в последния, трети етап SOGELEASE OFFSHORE RACE бяха наградени от Михаил Комитски, управител на Сожелиз България. Непосредствено преди награждаванет Комитски обяви, че към събраната сума от 1 430 лв. по време благотворителната инициатива в рамките на регатата за децата от детската школа към Яхтклуб "Капитан Г. Георгиев - порт Варна", SOGELEASE ще добави още толкова. От своя страна, организаторите на регатата изкупиха последните 4 непродадени по време на изложбата-базар картини, с което крайната сума, събрана в подкрепа на младото ветроходство, възлезе на 3 060 лв.

Тазгодишното издание на Международната регата "Cor Caroli - Bavaria Yachts, powered by LEXUS" събра над 350 ветроходци и 48 яхти, плаващи под флаговете на България, Украйна, САЩ, Германия, Франция, Великобритания, Италия и Доминика. Благодарение на изключително силната подкрепа на генералния спонсор, както и на всички останали спонсори и партньори, четиринадесетата международна регата "Cor Caroli - Bavaria Yachts, powered by LEXUS" се превърна в най-успешното издание на регатата. Директор Продажби и Маркетинг на Тойота Балканс ЕООД Невена Цекова сподели, че за Lexus е изключителна чест да подкрепя това събитие и ветроходния спорт в България.

Със силно време завърши международната регата  "Cor Caroli
netinfo

Равносметката от изминалите дни - много незабравими емоции за всички участници и любители на ветроходството. Организаторите си пожелаха догодина да удвоят броя на лодките, а генералният спонсор LEXUS заяви, че и занапред ще застава зад регатата, допринасяйки за развитието на ветроходния спорт в България.

Класиране по класове в трета гонка
SOGELEASE OFFSHORE RACE

Клас IRC I- RACERS:

1. VENID YACHT
2. WINDWALKER
3. PETRA

Клас IRC II - CRUISERS:

1. LUNA
2. LZ YACHTING
3. ELAN 514

Клас IRC III- CLASSIC:
1. PHOENIX
2. NORD
3. AKSHAENA

Клас CONRAD 25R
1. PHOENIX
2. ALBIREO
3. MECH

Клас OPEN
1. WINDWALKER
2. VENID YACHT
3. OCEANIS

Генерално класиране на четиринадесетата международна регата Cor Caroli - Bavaria Yachts, powered by LEXUS 2014

Клас IRC I- RACERS:

1. VENID YACHT
2. PETRA
3. WINDWALKER

Клас IRC II - CRUISERS:

1. LUNA
2. LZ YACHTING
3. ELAN 514

Клас IRC III- CLASSIC:
1. PHOENIX
2. NORD
3. MUSON

Клас CONRAD 25R
1. PHOENIX
2. MECH
3. ALBIREO

Клас OPEN
4. WINDWALKER
5. VENID YACHT
6. PETRA

Ежедневните видеа с най-интересните моменти от морската надпревара, ще откриете в YouTube канала на Международната регата "COR CAROLI - BAVARIA YACHTS, powered by LEXUS".