Студент-бияч остава в ареста
Студент-бияч остава в ареста / netinfo
Петър Благоев, един от седмината членове на организирана група за контрол над наркопазара във Варна, остава в ареста, реши Варненският окръжен съд, след като беше сезиран за 24-и път с искане за изменение в по-лека на мярката за неотклонение на един от "наказателната бригада". Благоев, който е студент-задочник от Варненския технически университет, ще дочака края на следствените действия в ареста.

Така наречената "наказателна бригада" за контрол над наркопазара в морската столица беше задържана на 7 юни миналата година, като в ареста освен Благоев попаднаха и Мирослав Михалев, Стоян Радев, Николай Илиев, Ангел Колев, Николай Тошев и Николай Петров. Мъжете отвличали предимно улични пласьори и след побой и заплахи ги принуждавали да работят за тях, припомнят от съда.

Съдът потвърди изводите, направени многократно от различни съдебни инстанции, според които става дума са интензивна престъпна дейност, извършвана с фрапираща бруталност. "Жертвите" са подбирани внимателно, изнудвани, тормозени и заплашвани, след което били принуждавани да продават дрога за групата.

Няколко пъти през последните 11 месеца както ВОС, така и въззивната апелативна инстанция приканваше органите на досъдебното производство да се ориентират към приключване на разследването, защото то е на границата на мярката за процесуална принуда и на злоупотребата с нея. След няколкократно продължаване на срока на разследване на досъдебното производство, по указание на Главния прокурор то трябва да приключи на 15 май тази година, съобщават още от пресслужбата на Окръжния съд.