Ще борят финансовата криза и в палмовия град”
Ще борят финансовата криза и в палмовия град” / netinfo
За да се облекчи ефектът от световната финансова криза във Варна трябва да се отделят допълнително средства за създаването на социален гаранционен фонд. Това заяви председателят на общинският съвет Борислав Гуцанов при откриването на първото след лятото заседание на местния парламент.

По думите на Гуцанов необходимо е още да се ускори изпълнението на инфраструктурните проекти, да се промени политиката към общинските жилища, както и да продължи реализирането на здравните проекти.

Гуцанов поздрави общинските съветници по повод първата им годишнина в този съвет. Според Стелиян Севастиянов от ДСБ по-важна е не тази година, а фактът, че трети мандат кметът не може да реши проблема със задръстванията в града.

Съветникът от “Ред, законност, справедливост” Веселин Марешки пък призова останалите общински избраници да подпишат декларация, че не са вземали рекети. Такава декларация щял и самият той да подпише.

Друг съветник от “Ред, законност, справедливост” – д-р Ивайло Бояджиев е пожелал да напусне групата им, съобщи общинският председател. Д-р Бояджиев е общинар втори пореден мандат. В предишния общински съвет той попадна от квотата на Българската социалдемократическа партия, на мястото на отказалия се Веселин Марешки. Впоследствие Бояджиев премина в редиците на “Атака”, откъдето по-късно бе изгонен. Все още не е ясно дали съветникът е намерил място в друга общинска група или ще продължи участието си в местния общински съвет като независим.

Днешното 10-о поред заседание на градския парламент не мина без традиционните напоследък протестиращи граждани. Няколко души бяха опънали в зала “Пленарна” плакати с надпис “Добре дошли в палмовия град” и “Община Варна-корупция НЯМА, НЯМА, НЯМА”. Протестни плакати носеха и търговци от Понеделничния пазар, чието събаряне започна вчера.