Рокери отнесоха глоби
Рокери отнесоха глоби / netinfo
Един моторист е бил задържан и пуснат, а няколко акта написани на част от стотината рокери, които излязоха вчера на демонстративно шествие пред община Варна.

Те протестираха срещу "административните мерки за ограничаване правата на мотористите във Варна". Мотошествието тръгна от цирковата площадка в "Младост" в 18 часа. Пред общината рокерите бяха посрещнати от моторизирани полицаи, които съблюдаваха спазването на реда около сградата на администрацията.

Протестиращите не успяха да предадат и подготвена петиция до кмета Кирил Йорданов.

В момента мотористите начело с организатора на шествието Тони Стоянов-Бонбона, който е председател на мотоклуба "Диви деца", са на среща с кмета за да предадат исканията си.

Рокерите изненадаха полицаите, които охраняват административната сграда и служителите на Пътна полиция, като се явиха вместо на по две гуми пеш за срещата с градоначалника.

Припомняме, че като резултат от акцията на КАТ и Общината срещу байкърите, 26 от тях бяха хванати да карат без книжка, 23-ма без каска, а 102-ма - с незаконно тунинговани машини, без шумозаглушители и регистрационни номера. Сред санкционираните има и членове на “Диви деца”, призна пред Дарик техният лидер Тони Бонбона.