Разделилият се ГЕРБ съветник минава към БАСТА, оплаква се от натиск
Разделилият се ГЕРБ съветник минава към БАСТА, оплаква се от натиск / DarikNews.bg, архив

Вече бившият общински съветник от ГЕРБ Марио Шиваров ще се присъедини към БАСТА, която предстои да бъде учредена от отцепници от бившата управляваща партия. Той няма намерение да напуска местния парламент. Сред причините да се раздели с ГЕРБ били спускани от местното ръководство решения.

„Не съм съгласен да съм бутонаджия и да ми се нарежда как да гласувам. Има 2-3 приети политически решения, с които не съм съгласен. Сред е тях смяната на борда на директорите на „Градски транспорт”. Единственото нещо, от което разбирам в Общинския съвет, е транспортът, а никой не се допитва до мен. Да си работят тогава както си искат”, заяви пред Дарик Шиваров. Той твърди, че сам е напуснал ГЕРБ, а не е бил изключен, както твърдят от партията. Като хора от ръководството, оказвали му натиск, той посочи кмета на Варна и лидер на областната структура Иван Портних, както и депутатите Емил Радев и Павел Христов. Конфликтът му с тях датирал от около година.  

Шиваров няма да подава оставка като съветник и ще продължи мандата си. Няма намерение да се присъединява към други групи и твърди, че ще гласува по съвест.

„Защо трябва да напускам Общинския съвет. Няма да го направя поради простата причина, че аз имам мои гласове. Голяма част от превозвачите гласуваха за мен, а не за ГЕРБ. Ако някой твърди обратното, да дойде да го повтори пред мен. Аз съм се явявал сам на избори и знам какви гласове имам. Някой ако твърди, че ГЕРБ ми е помогнал да вляза в Общинския съвет, се лъже”, коментира Шиваров.

Съветникът ще се запише в бъдещата партия БАСТА, сред чиито инициатори е бившият народен представител и областен председател на ГЕРБ Варна Павел Димитров. За него Шиваров заяви, че винаги го е уважавал. „Най-вероятно ще се присъединя към БАСТА. Тази партия иска да излезе от нарежданията. Става въпрос за демокрация – всеки има право на мнение”, добави още Шиваров. Той анонсира, че следващата седмица ще изнесе още подробности за раздялата си с ГЕРБ.