Рапър възпява „Кайсиева градина”, вдъхновен от Металика и Недялко Йорданов
Рапър възпява „Кайсиева градина”, вдъхновен от Металика и Недялко Йорданов / снимка: Иво Йорданов
Рапър възпява „Кайсиева градина”, вдъхновен от Металика и Недялко Йорданов
60386
Рапър възпява „Кайсиева градина”, вдъхновен от Металика и Недялко Йорданов
  • Рапър възпява „Кайсиева градина”, вдъхновен от Металика и Недялко Йорданов

„Кайсиева градина" не е от най-големите варненски квартали. Нито е най-китната част на морската столица. Но пък е един от малкото с група, носеща името на квартала. И достатъчно проблеми, които да бъдат възпяти в рими.

Група „Кайсиева градина" е създадена през 2005 г., а в актива й вече има 3 албума. Два от тях се казват „Песни за глухи" - първа и втора част. Любопитство будят и имената на някои от песните - „Варненски безпорядък", „Революция по джапанки", „Пиленца проскубани", „Храносмилане", „Да изям една милинка" и др. Песните се разпространяват само в интернет, а някои от парчетата са хит в мрежите за видеосподеляне.

Сред героите в текстовете са варненският кмет, кметът на район "Владислав Варненчик" и, разбира се, премиерът. Сред темите, които са засегнати, са дупките по бул."Трети март", незавършеният строеж в квартала, удобствата на градския транспорт, емблематичните съдебни дела във Варна и останалата в историятата статуя на Венера Варненска. Не са пропуснати и класически теми като чалгата, мутрите и бирата.

Зад „Кайсиева градина" стои 25-годишният Петър Радев. Студентът по право възпява нещата от своя живот по малко по-необикновен начин. Пред Дарик разкрива, че се възхищава на творчеството на Недялко Йорданов. А в свободното си време слуша Metallica, Manowar, Iron Maiden и други представители на „тежката металургия".

Повече за рапъра от „Кайсиева градина" чуйте в звуковия файл...