/ БТА
Прокуратурата във Варна ще протестира решението на Окръжния съд в града за налагане на мярка за неотклонение „домашен арест“ на двама полицейски служители, обвинени за поискан и приет от тях подкуп посредством изнудване и злоупотреба със служебно положение, съобщиха от държавното обвинение.

От прокуратурата допълват, че по-рано днес състав на съда не уважи отправеното от наблюдаващия прокурор искане двамата обвинени да останат задържани под стража и определи „домашен арест“ с проследяващо устройство.

БТА

Двамата мъже бяха задържани при специализирана операция на дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР на 26 февруари 2024 година. Те са обвинени, че са злоупотребили със служебното си положение, като са поискали и приели подкуп в размер на 100 лева от водач, спрян за проверка. Мъжът бил заблуден, че се движи с превишена скорост, за което може да бъде глобен със значителна сума. За да избегне това, той дал две банкноти по 50 лева на полицейските служители и си тръгнал. 

БТА

В хода на работата по случая станало ясно, че втори водач е изнуден по същата схема и от него също е приет подкуп в размер на 50 лева. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Данаил Войков, БТА