Община Варна осигурява атрактивни награди за плуването 1000 х 1000
Община Варна осигурява атрактивни награди за плуването 1000 х 1000 / ПСК Черно море
Атрактивни награди, които ще бъдат разпределени с томбола, ще получат участниците в набиращия все по-голяма популярност плувен форум „1000 х 1000“. Наградите ще бъдат подсигурени от община Варна, анонсира шефът на общинската дирекция „Спорт“ Кристиян Димитров.
Събитието ще се проведе на 3 август, ден преди 79-ото издание на маратона „Галата - Варна“. Негови организатори са ВМС на Република България, община Варна и плувният шампион на България ПСК „Черно море”, с любезното съдействие на концесионера на плажната ивица „Лазурен бряг ‘91”. Идеята за инициативата е на председателя на УС на ПСК „Черно море”, изпълнителен директор на „Агрополихим” – Филип Ромбаут.
Целта на събитието, което това лято ще се проведе за трети път на плажа пред ресторант „Мистър Баба“ във Варна, е 1000 души да преплуват 1000 м в морето. С всяка следваща година броят на желаещите прогресивно се увеличава. Целта е масовото преплуване да стане традиционно. То няма състезателен характер.
До магията на плуването във второто издание на „1000 х 1000“ се потопиха участници от Белгия, Русия, Канада, Иран и България. Стотици варненци и чужденци, които събираха слънчев тен на плажа, ги аплодираха през цялото време. Диджей подсигуряваше музикалния коктейл, който забавляваше участници и гости.
Морският празник ще бъде своеобразна тренировка за онези, които в неделя – 4 август, ще участват в най-старото плувно състезание у нас –маратонът „Галата  - Варна“.
Всички участници в проявата ще преминат през задължителен медицински преглед, извършен от екип на Медицински център по рехабилитация и спортна медицина във Варна.
През 2018 г. дистанцията преплуваха много семейства от Варна, както и даровити плувци от клуба шампион на България – ПСК „Черно море“. С морското предизвикателство с лекота се справиха и внуците на великана в родното маратонско плуване Добри Динев. Едгар-Антонио, който в момента е треньор в школата на дядо си в Канада, Дориан и Кристофър-Добри си подариха незабравими летни емоции.
ПСК Черно море