В домакинството си на Спартак, варненци победиха в края на миналата година
В домакинството си на Спартак, варненци победиха в края на миналата година / Добри Атанасов
„Черно море Тича“ инкасира загуба при гостуването си на „Спартак“ Пл в мач от последния 27-и кръг на редовния сезон в НБЛ. Варненци отстъпиха със 77-88. Плевенчани приключват на шеста позиция с баланс 11-13, докато черноморци са седми със 7-17, но и с предимство в преките двубои срещу Ямбол, съобщава BGbasket.com. Добрата новина за спартаклии е завръщането на плеймейкъра Александър Груев, който не бе играл от 13 януари. В първия кръг от плейофите „Спартак“ ще играе срещу „Берое“, както и преди 12 месеца, докато варненци излизат срещу "Академик Бултекс 99".
 
Домакините започнаха отлично благодарение на точния мерник на Марто Маринов. Само в първата част той наниза пет тройки и 17 точки, които бяха част от началната серия 21-2. След този момент плевенчани продължиха да поддържат добър аванс и да водят убедително. Така на почивката те бяха напред с 16 точки и бяха с добри изгледи за след това. И през второто полувреме домакините контролираха събитията на терена, като на няколко пъти "моряците" свалиха до 9 пасива си. Това обаче бе максимумът им и спартаклии затвориха спокойно двубоя.
 
Домакините нанизаха 12 тройки от 33 опита срещу 6 от 20 за гостите, което им даде сериозно предимство.

Димитър Маринчешки завърши с дабъл-дабъл за успеха с 25 точки и 16 борби. Мартин Маринов се включи с 24 след 6 тройки от 16 опита, докато Груев бе на ниво при завръщането си и имаше 15 точки и 9 асистенции.

За гостите по 14 точки отбелязаха Веселин Георгиев и Ангел Нацкин. Станислав Цонков пък се включи с 13.
bgbasket.com