МФК Спартак спечели 7-ия турнир за купа Актив
МФК Спартак спечели 7-ия турнир за купа Актив / Пламен Стефанов

МФК Спартак (Варна) спечели седмото издание на турнира по плажен футбол за купа Актив. Отборите, които взеха участие в надпреварата показаха много стойностен футбол и зарадваха плажуващите с атрактивни изпълнения.

Участие в турнира взеха тимовете на МХК Спартак, Тича Долни Чифлик, Хаджиев бийч клуб, Устрем Караманите, Бъзън и Варна ВНЛ.

Носителят на купата Спартак започна турнира с равенство срещу Тича (Д. Чифлик) – 4:4 и успех след изпълнение на дузпи. Във втория си двубой от предварителната група Спартак се наложи с 7:3 над дебютантите в плажния футбол от Хаджиев Бийч Клуб, които оставиха чудесни впечатления с играта си. На полуфинала Спартак отстрани миналогодишния финалист ФК Бъзън, след успех с 14:2, а във финала се наложи с 5:1 над коравия тим на Устрем, който стигна до мача за първото място, след като спечели другия поток в който бяха тимовете на Бъзън и Варна ВНЛ  и успех на полуфинала след дузпи над Тича (Д. Чифлик). Турнирът премина при перфектна организация от страна на домакините Актив ООД и със съдействието на фирма Лазурен Бряг-91 ЕООД и ЗС на БФС Варна. Раздадени бяха много индивидуални и предметни награди. За най-добър вратар бе избран Борислав Блажев от Устрем Караманите, за MVP Красимир николов от Хаджиев бийч клуб, а за голмайстор Филип Филипов от Спартак, който реализира 11 гола. За Феър плей бе отличен Бъзън, който остана на 3-о място в крайното класиране.

След края на надпреварата по традиция всички отбори закриха турнира на стилен коктейл.