Регионална среща на НСОРБ във Варна
Регионална среща на НСОРБ във Варна
Присъстващите бяха запознати с новите моменти в политиките за регионално развитие 2021-2027 г.

Кметове от Североизточния регион за планиране направиха предложения за членове на Управителния съвет на Националното сдружение на общините (НСОРБ) на заседание, което се проведе във Варна.

Домакин и водещ на срещата бе кметът на морската столица Иван Портних. „Приветствам Ви с добре дошли, вярвам, че ще излъчим достойни представители, които ще защитават интереса на региона успешно и професионално, за да създаваме все по-добри условия за живот, работа, образование на нашите съграждани“, заяви Иван Портних. Приветствие отправи и Силвия Георгиева, изпълнителен директор на НСОРБ.

Североизточният регион обхваща 36 общини, като в залата присъстваха 43 делегати от 27 общини. С пълно единодушие за представители на региона в Управителния съвет на НСОРБ бяха предложени кметът на община Аксаково - Атанас Стоилов, на община Венец - Мердин Байрям, и на община Генерал Тошево – Валентин Димитров. Предстои кандидатурите да бъдат гласувани на заседание на Общото събрание на НСОРБ в край на м. февруари в София.

По-късно присъстващите бяха запознати с новите моменти в политиките за регионално развитие за новия програмен период 2021-2027 г. от представители на МРРБ.