Каварна остава столица на рока, общината търси нов промоутър
Каварна остава столица на рока, общината търси нов промоутър / снимка: Guliver/Getty Images

Рок фест в Каварна ще има и той ще бъде на нивото, което очакват феновете на тежката музика. Това категорично обеща във Варна кметът на града Нина Ставрева. Тя обясни, че нито за миг не е имало колебания дали рок събитието ще продължи да бъде традиционно за общината. Тя обаче търси нов промоутър, който да го организира, тъй като досегашният - „България лайф мюзик“, отказва да комуникира с администрацията в Каварна.

„В началото на декември изпратихме писмо до фирмата – промоутър, за да поискаме информация докъде е стигнала подготовката на фестивала. Община Каварна иска да бъде съорганизатор и партньор. Отговор обаче не получихме. В началото на януари отново направихме запитване, но пак без резултат. Надяваме се поведението на фирмата да не е провокирано от незадоволени местни политически интереси. Ако до края на този месец не получим отговор от промоутъра, ще търсим нов“, посочи Ставрева.

Общината вече преговаря с фирми, които да поемат организацията на рок феста, включително и с промоутъри от чужбина. Билети за него вече се продават на зелено от „Ивентим“. Ако се окаже, че „България лайф мюзик“ няма да работи повече с Каварна, закупилите билети ще бъдат обезщетени.

Оказва се, че общината не е защитила във времето марката „Каварна рок фест“, която се държи от промоутърска агенция.

„Върху рок фестивала не се е гледало като инициатива на общината, а като частен случай“, коментира кметът на Каварна. Нина Ставрева категорично заяви, че признава заслугите на предшественика си Цонко Цонев и добави, че постигнатото от него ще бъде надграждано.

Тя обясни още, че общината има средно между 2 и 4 хиляди лева приход за трите дни на фестивала от наеми за тротоарно право. Печалба обаче нямало заради разходите за ток на стадиона и поддържането на чистотата.