Губернаторът на среща с кметове в Аксаково
Губернаторът на среща с кметове в Аксаково / Дарик Варна, архив

Втората за 2013 година изнесена приемна на областния управител ще бъде в Аксаково. От 11 часа Коста Базитов ще се срещне с кметове и кметски наместници от общината, с които ще обсъди развитието на населените места и разрешаването на евентуално възникнали проблеми.

Практиката за провеждане на приемни дни по места в областта ще продължи два пъти месечно по предварително установен график. „При тези срещи получаваме много непосредствена информация. Веднага задействаме структурите си, за да решим някои от въпросите", сподели губернаторът.

Почти разрешен е един от въпросите, поставени на първата приемна, проведена във Ветрино на 9 януари. По настояване на кмета обслужването на ветринци ще бъде върнато от Бюрото по труда във Вълчи дол към това в Провадия. За целта вече са проведени разговори със социалния министър Тотю Младенов.

Преместването не е самоцелно. Имало е подготовка за ново постановление на Министерски съвет за обслужващата сфера в Министерството на труда и социалната политика, според което се е смятало, че при 10 000 жители може да се създаде Бюро по труда. Това не се е случило и затова връщаме обслужването в Провадия", обясни губернаторът.

При вземането на това решение влияние са оказали и по-добрите транспортни връзки на Ветрино с Провадия и наличието на повече институции в града под крепостта „Овеч".