ГЕРБ: Съветниците от БСП гласуваха „за” по-високите данъци в „Евксиноград”
ГЕРБ: Съветниците от БСП гласуваха „за” по-високите данъци в „Евксиноград” / Дарик Варна, архив

Общинските съветници от БСП са гласували „за” новото зониране на Варна, което доведе до повишаване на налозите в няколко варненски квартала и местности. Това стана ясно по време на заседанието на финансовата комисия към местния парламент. 

Поводът за повдигане на въпроса точно сега бе искането на левицата да се отмени решението на Общинския съвет за новите зони на Варна. Предложението бе внесено от лидера на БСП в морския град Борислав Гуцанов след броженията срещу новото райониране.

„Не мога да разбера защо левицата настоява да се запази статуквото, при положение че на предишната сесия шестима „червени” съветници са гласували „за” новите зони на Варна”, възмущаваше се общинският съветник от ГЕРБ Валентина Софрониева.

Нито вносителят Борислав Гуцанов, нито негови колеги от БСП присъстваха на заседанието на финансовата комисия. „Това е много несериозно. Партия „столетница” предлага нещо и в момента я няма две думи да каже”, каза на свой ред общинският съветник от „Нашият град” Владимир Тонев.

„Ясна е ситуацията. Яхнали са една вълна, а момента очевидно са на гребена на друга”, коментира председателят на финансовата комисия и лидер на ГЕРБ Варна Иван Портних, визирайки протеста срещу високите сметки за тока. Демонстрацията пред общината течеше едновременно с дискусията на варненските избраници.

В крайна сметка общинските съветници решиха да не внасят искането на Гуцанов на следващата сесия на местния парламент.