Георги Цветанов бил нежен и романтичен
Георги Цветанов бил нежен и романтичен / netinfo

Като нежен и романтичен описа Георги Цветанов пред съда неговата бивша приятелка Пламена. Двамата имали връзка 4 години и половина. През това време те си разменили шамари само веднъж, когато Георги заварил момичето с друг мъж. Други случаи на физическо насилие обаче не е имало, твърди Пламена. След този случай двойката развалила отношенията си, въпреки поднесените извинения от страна на Цветанов. В деня на убийството на студентката Радостина Евтимова двамата били разделени, но запазили приятелството си.

Пламена познавала Радостина като колежка на Георги, която често му звъняла да го уведомява за лекции и оценки от изпити. Приятелката на Цветанов се дразнела от контактите му, но не е имала реален повод да ревнува от състудентката му.

В деня след убийството на Радостина, около 11.00 ч., Георги се обадил на Пламена от телефона на сестра си. По-късно тя разбрала, че той е в болницата и отишла в Спешния център. Момчето й обяснило, че нараняванията по ръката и крака му са от прескачане на ограда. Според показанията на приятели на Георги, дадени на предишни заседания, той се наранил след побой в дискотека. След като напуснали болницата, Пламена и приятелят й се уговорили да се видят по-късно.

Поредното заседание срещу Георги Цветанов започна в 9.00 ч. във Варненския окръжен съд. То беше прекъснато за кратко заради прилошаване на един от съдебните заседатели.