/ netinfo
Огромни количества ментета на световни марки за иззети при акция на ГДБОП във Варна срещу сайтове, извършващи незаконна търговска дейност. След обиски на 5 адреса в морскaта столица са спрени 15 сайта, насочени към клиенти от България, Гърция и Румъния. Един от тях е имал регистрирани над 43 000 потребители, натрупал е близо 16 милиона посещения и е реализирал повече от 25 000 продажби на парфюми.

Антимафиотите открили в два склада над 9500 мъжки и дамски парфюми, над 300 чифта маратонки, чанти, над 600 броя слънчеви очила и аксесоари.

Задържани са двама мъже от Ямбол, в които са открити големи суми пари, както и компютърни конфигурации, от които са качвани обявите за продажба в администрираните от тях сайтове. Единият мъж е арестуван в офиса на куриерска фирма, в който се опитвал да изпрати поредните 117 пратки към клиентите си. У него са установени и част от телефоните за поръчка на няколко от 15-те сайта, както и печати на двете търговски дружества, използвани за престъпната дейност.

Сайтовете с атрактивно ниски и нереални цени обичайно или крадат средства от финансово платежните инструменти на онлайн потребителите или предоставят стоки с ниско качество, предупреждават от ГДБОП.