Фабрика за пастет на тезгяха заради дългове
Фабрика за пастет на тезгяха заради дългове / netinfo

Фабрика за пастет във Варна е обявена за публична продан заради неизплатени дългове. Това показва справка в Регистъра за публични продажби на Камарата на частните съдебни изпълнители. Фабриката е с площ от 2 820 кв.м., като включва етаж от административна сграда и хранителен блок на два етажа. Намира се в Западна промишлена зона и в изградена изцяло съобразно европейските изисквания за системи на контрол на качеството.

Имотът се продава заради неизплатени задължения на собственика - ЕТ „Картел - Валентин Янев", към Държавен фонд "Земеделие". Началната обявена цена на фабриката е 1 194 000 лв. Имотът обаче има тежест - ипотека за 970 000 евро главница и дължимите лихви и разноски.

За публична продан във Варна са обявени още ресторант на два етажа в кв.Левски, кафе-аперитив в центъра, сладкарница в кв.Трошево, няколко апартамента, къщи и парцели.

За публична продажба в началото на месеца бе обявен и хотелски комплекс "Астория" в курорта „Златни пясъци". Хотелът се отнема от собственика заради неизплатени задължения. Началната обявена цена на имота е 3,019 млн. лева.

Нов собственик се търси и за лек автомобил "Мазда" 6, произведен през 2004 г. Колата има навъртяни 132 181 км, а сред екстрите й са климатик, борд компютър и централно заключване. Има и повреда на скоростната кутия. Возилото се отнема от варненска фирма, задлъжняла на друга фирма от морската столица. Началната обявена цена на автомобила е 8 160 лв.